5 Şubat 2015 Perşembe

MUTLAKA İZLENMESİ GEREKEN 10 KORE DİZİSİ



Rehberin gizli arşivinden incileri ortaya döküyorum, toplanın yamacıma çingular :) Rehberiniz bugüne kadar toplam 58 Kore Dizisi izledi. Aslında sayı artabilirdi ama geçen yaz müptelası olduğum Running Man dizi piyasasındaki hızımı biraz kesti. Running Man'de güncel bölümlere yetiştiğim için dizi katagorisinde de eski formuma kavuştum. Artık haftada 1 bölüm Running Man izliyor kalan zamanımda da dizilerde ilerliyorum. Daha çok yeni dizileri tanıtıyorum. Eski dizleri zaten birçoğunuz izlemiş olabiliyorsunuz ya da o dizilerle ilgili birçok blogda zaten tanıtım yapılmış oluyor. Ama geçmiş dizilerden hiç mi tavsiye vermeyelim dedim ve kolları sıvadım. Tek başına tanıtım yaptığım dizilerden daha az ayrıntıyla mutlaka izlemeniz gereken Kore dizilerini derledim ve sizlerle paylaşmaya hazır hale getirdim. Umarım özellikle aramızda yeni olan arkadaşlar için faydalı bir paylaşım olur :)



Listeyi hazırlarken çok kararsız kaldım. Zaten mevcut bir favori 3 listem vardı. Ama 3 diziden sonrasını belirlemek gerçekten benim için zor oldu. Listedeki dizilerin tamamı benim için en iyilerdi. Ve daha listeye alamadığım birçok dizi var. Zaten Boys Over Flowers, City Hunter, Playfull Kiss ya da Rooftop Prince gibi herkesin ilkleri arasında yer edinmiş dizileri listeye eklemedim. Çünkü bu diziler artık klasiktir ve her Kore sevdalısının arşivinde çoktan yer almıştır diye düşünüyorum :) Liste rehberinizin tamamen şahsi kanaatidir. Herhangi bir türe de bağlı kalınmadan hazırlanmıştır. O halde listemize giriş yapalım canlarım :)


10.

THE GREATEST LOVE
Bir zamanların en popüler kız grubunun üyesi olan Ae Jung eski şöhretini kaybetmiştir. Artık Tv Show programlarında birkaç dakika bile görünebilmek için her şeyi yapan biri haline gelen Ae Jung bir çöpçatanlık programına katılarak hayatını tekrar kazanmak ister. Ancak halkın sevgilisi, ülkenin yakışıklı aktörü Dok Go Jin ile karşılaşması ve aralarında geçenler Ae Jung'un başına epey iş açar. Dok Go Jin ise Ae Jung yanındayken kalp atışlarının hızlandığını farkeder ve bunun sebebini öğrenmeye çalışır. Ve bir süre sonra inanılması güç gerçekle yüzleşir; halkın sevgilisi Dok Go Jin, halkın lanetlediği Ae Jung'a aşık olmaya başlamıştır.

Dizi tür olarak Romantik komedi. Başrollerde Gong Hyo Jin ve Cha Seung Won var. İlk bölümler komedi seviyesini epey yükseltmişler. Özellikle Cha Seung Won yaptığı her hareketle sizi hunharca güldürebiliyor. Başrol oyuncuları Kore'de bilinen ve sevilen yüzler. Oyunculuklarını görünce buna hak veriyor olsam da ben bir türlü Gong Hyo Jin'e ısınamadım. Kendisini Master Sun ve It's Okey It's Love dizilerinde izledim olmadı, belki gerçekte severim diye Running Man'e katıldığı bölümü izledim yine olmadı. Ama bu tamamen benle alakalı olabilir. Çünkü şahsen izlediğim dizilerin neredeyse tamamına yakınında bayan başrolü sevmemişimdir. Sevdiğim unni sayısı pek azdır. Belki de bu unni de benim bu kadın düşmanlığıma kurban olmuştur kim bilir :)


Mimik canavarı Dok Go Jin :) Adamın bir anda değişen mimikleri beni şaşkına çevirdi. Suratsız bir ajusshi iken bir bakıyorum şapşal bir oppa olmuş :)


Dizinin en sevdiğim sahnesi işte burada :) Lee Seung Gi oppam konuk oyuncu olarak 9. bölüme geliyor. Ve Lee Seung Gi'nin bulunduğu sahne o kadar komik olmuş ki kaç defa izledim inanın bilmiyorum. Bir ara kore dizisi izlemeyen arkadaşlarıma bile açıp açıp bu sahneyi gösteriyor ve her izlemem de ilk kez izlemişim gibi gülüyordum. Kim ne derse desin Lee Seung Gi bir başka... O benim kalbimin biricik oppası :)


9.

DREAM HIGH

Müzikli, danslı ve bol oppalı bir dizi şu listede mutlaka olmalıydı değil mi :) Dream High izlerken çok keyif aldığım bir diziydi. Diziden sonra zaten Kim Soo Hyun oppa top5 listeme hızlı bir giriş yaptı :)
Dizimiz bir sanat okulu ve bu okulun öğrencileri hakkında. Dizinin kahramanları hayallerini gerçekleştirmek uğruna bir çok zorluğa katlanıyor ve çoğu şeyden fedakarlık ediyorlar. Hayalleri bazen arkadaşlıklarına gölge düşürüyor bazen de aşklarına. Ama onlar yılmadan hayallerine ulaşmak için emin adımlarla ilerliyorlar. 
Dizinin başrollerinde çok fazla tanıdık yüz var. Kim Soo Hyun, Suzy, 2pm Taechyeon, IU ve 2pm Wooyoung gibi. Bu kadar tanıdık yüzün olması diziyi ayrı bir sevdiriyor :) Diziyi bitirip bu kadar sevdikten sonra 2. sezonuna da başlama kararı aldım ama bu kararım hüsranla sonuçlandı. İlk diziden sonra ikincisi gerçekten korkunç geliyor. Tavsiye etmem Dream High2 'ye başlamayın derim.


Suzy bu dizide şımarık kız Hye Mi rolündeydi. Dizi boyunca benden almadığı hakaret kalmadı. Ya tamam soğuk olunur bencil olunur da bu kadar da fazla abartılmaz dedim hep. O etrafında koşan oppalar hep yazık etti kendine.


Bakın mesela oppamın haline. Ya bu oppayı her dizisinde kesin en az 1 kez salya sümük ağlatıp yakın çekime alıyorlar. Nasıl kıyabiliyorsunuz şu tipe ? Ağlama zeytin gözlüm kıyamam ben sana :(


8.

SECRET GARDEN

Secret Garden gibi efsane bir dizi neden bu kadar geride merak ediyorsunuz biliyorum. Ben de kabul ediyorum Secret Garden gerek oyuncuları gerek senarosuyla bir fenomendi. Ama birçoğumuz zaten izlemiş bulunduğu için bu kadar geriye düştü işte. Listeye göz atarsanız çok eskiye ait bir dizi yok. Bilerek eski dizileri listeye eklemedim. Secret Garden buna rağmen aralarından sıyrılıp listeye girmiş bulunmakta :)
Senaryosu ilk başta son derece klişe başlayan, zengin oğlanla fakir kızın umutsuz aşkını anlatan Secret Garden sonradan fantastik bir havaya bürünerek konuyu ilginçleştirmiştir. Zengin bir ailenin varisi olan Kim Joo Won işinde istemese bile başarılı olabilen, kendini iyi yetiştirmiş, her konuda başarılı ve mantığıyla hareket eden bir adamdır. Kim Joo Won bir gün Gil Ra Im ile tanışır ve kabullenemese de ona aşık olur. Gil Ra Im, Kim Joo Won'un ideal tipinden tamamen uzak bir bayan dublördür. Ama bu ikisinin kaderinde zaten birbirlerine aşık olmak vardır.


Adam mal mal baksa bile çok yakışıklı değil mi :) Dizi boyunca nefes almadan Hyun Bin'in gamzelerini doyasıya izlemiştim.


Diziyi izlemek için bir başka sebep de Oska idi. Bu adamın sonradan birçok dizisini izledim ama Oska karakteri zihnimde ona yapıştığı için hiç ciddiye alamadım kendisini :)

Secret Garden'ı zaten birçoğunuz izlemiştir. Ama arada izlemeyen birileri çıkarsa durduğu kabahat diyor ve yoluma devam ediyorum canımcımlarım :)


7.

BRIDE OF THE CENTURY


Sesine kurban olduğum Hong Ki'nin pek sevimli romantik komedisi Bride of the Century karşınızda canlarım. Dizi yüzyıllık bir laneti konu alıyor. Choi Kang Joo zengin bir ailenin varisidir ve ailesinin bir laneti vardır. Ailenin ilk oğlunun ilk gelini ölmektedir. Tüm bu söyletilerin kesin bir dayanağı yoktur ama ailenin etrafında dolaşan hayalet gelin adayı Yi Kyung'u ürkütmüştür. Bu lanet Na Doo Rim'i de Kang Joo ile karşılaştırır ve masallardaki gibi bir aşk başlar.

Dizi ilk 2 bölümde klişe geldi bana. Birbirine benzer 2 kız var ve biri diğerinin yerine geçiyor. Ama sonradan dizi senaryosu öyle bir komplo teorisine bağladı ki her bölümü heyecanla takip ettim. Yang Jin Sung sevdiğim nadir unnilerdendir. Bu dizide kendini son derece sempatik ve sevilesi yapmış. Dizinin ilk bölümleri çok hoş bir aşk hikayesi çevresinde dönüyor. Hong Ki ilk başlarda soğuk biri iken sonradan bildiğimiz sevimli Hong Ki oluyor. 


Baksanıza bir şuna :) Sen sakın soğuk oppa olma hep böyle çocuk kal Hong Ki :)


Ben ikisini o kadar çok yakıştırdım ki sonradan oynadığı Modern Farmer dizisindeki unni hiç olmamış buraya dedim. Dizide Hong Ki'nin seslendirdiği bir ost vardı. Hala dinleyip dinleyip kendimden geçiyorum :)


Umarım bu çifti başka bir dizide tekrar bir arada görebiliriz :)



6.

FATED TO LOVE YOU


Geçtiğimiz yaz beni ekran başına kilitleyen, Koreli arkadaşım ile birlikte takip edip bölümlerini uzun uzun konuştuğumuz dizi Fated to Love You tabiki listede yer almalıydı. Post it kız Kim Min Young hayatı boyunca ayak işlerinde kullanılmıştır. Güçlü bir şirketin sahibi olan Lee Gun ise aşık olduğu kadına evlenme teklifi etmek için büyük bir hazırlık içerisindedir. Lee Gun şirketin başında kalmak için bir an önce bir varis vermelidir ve aile büyükleri evlilik için onu durmadan sıkıştırır. Evlilik teklifi edeceği gün bir komploya kurban giden Lee Gun sabah uyandığında kendini daha önce hiç görmediği Kim Mi Young ile aynı yatakta bulur. İkisi de neler olduğunu hatırlamamaktadır. Evlenme teklifi başarısız olan Lee Gun sonradan Kim Mi Young'un hamile olduğunu öğrenir ve mecburi bir evlilikten samimi bir aşk doğar.


Birbirlerine çok yakışan bir çiftimiz de işte bunlar :) Dizideki animasyonlar, efektler ve Lee Gun'un gülüşü hepsi ayrı güzeldi. Başlarda Kim Mi Young o kadar sevdirdi ki o masum halleriyle kendini, daha sonradan Ellie Kim olarak karşımıza çıktığı hallerinden nefret ettim. Keşke hep en baştaki saf Mi Young olarak kalsaydı dedim.


Dizinin en sevdiğim yeri salyangoz meselesiydi :) Kim Mi Young'u her gördüğümde benim de aklıma salyangozlar geliyordu :)


Dizinin başrol oyuncusu Jang Hyuk beni kendine hayran bıraktı. O kadar ki çok sevmeme rağmen, Choi Jin Hyuk'un arka planda kalmasını istedim. Jang Hyuk öyle bir oyunculuk sergilemiş ki, sadece gözleriyle oynasa bile etkisi altında bırakıyor izleyenleri. Ayrıca Jang Hyuk ile Hyun Bin arasındaki benzerlik azımsanmayacak şekilde. Tek ben mi benzetiyorum dedim biraz araştırma yaptım ama daha önceden de çok benzetenler olmuş. Hyun Bin hasretimi de bu diziyle dizginlemiş oldum o zamanlar :)


5.

EMPRESS KI

Cariyelikten kraliçeliğe ulaşmak için verilen savaşın hikayesi Empress Ki, bölüm sayısı yüzünden başlamayı her zaman ertelediğim bir diziydi. Arkadaşımla izleyecek dizi araştırmalarına başladığımız bir günde, tarihi türde aramalar yaptık ve Empress Ki ikimizin de gözüne takıldı. Ama ikimizin de tek tereddütü bölüm sayısı oldu. Ben bir cesaretle diziye başlama kararı aldım arkadaşım da bu kararı destekledi. Dizinin ilk 20 bölümü bildiğiniz tarihi diziler gibi, o standarttaydı. Ama 20. bölüm ile 40. bölümler arası efsaneydi. Göz açıp kapayıncaya kadar 40. bölüme geldim. Yani uzun olması falan hiç farketmiyorsunuz bile. Ha Ji Won'u beğenmeyen biri olarak bu dizideki karakteri ona çok yakıştırdım. Nyang karakteri tam Ha Ji Won'a göre olmuş.


Dizi düğün sahnesiyle başladı sonra geçmişe döndüler. Ben de dizi boyunca düğün ha şimdi gelecek ha birazdan gelecek diye bekledim. Düğün sahnesi için canım çıktı neredeyse. Dizi boyu tek istediğim Togon'un artık mutlu olmasıydı. 


Diziyi izleyenler Wang Yoo'yu sevenler ve Togoncular olarak ikiye ayrıldı. Ben tabiki Togon tarafındaydım. Ya şu surata hangi kadın aşık olmaz ? Nyang kör falan mı diye düşünmeden edemedim. Hala Togon başrol müydü yoksa 2. erkek rolünde miydi çözemedim inanın. Dizinin final sahnesi o kadar muazzam çekilmişti ki... Sahne zaten acıklıydı bir de arka fonda bir ost çalmaya başladılar. Şarkı girince benim içim titredi resmen, neden bu kadar etkilendiğimi anlamadım ilk başta. Sonradan şarkıyı aramaya başladım. Meğer ost Ji Chang Wook'un yani bizim sevgili Togon'umuzun seslendirdiği şarkıymış. Şarkı hala vazgeçilmezimdir kesinlikle dinlemenizi tavsiye ediyorum canlarım.




Şarkıyı dinlemek isteyenler için buraya bırakıp kaçıyorum :)



4.

MODERN FARMER


Daha önce hakkında uzun uzun tanıtım yazısı yaptığım için Modern Farmer dizisini hızlı geçeceğim canlarım. Dizi hakkındaki tanıtım yazıma buradan bir tıkla ulaşabilirsiniz :) Dizimiz eskiden çok popüler olan rock grubu üyelerinin hayallerine tekrar ulaşmak için bir köye yerleşip lahana yetiştirmelerini konu alıyor.




Diziyi izlerken hunharca kahkaha attım. Ablam yanıma gelip merak etti ki kendisi kore dizilerinden zerre kadar hazetmez. Sonra bir baktım ablam bile izlemeye başlamış. Eğlencesi bol bir dizi isteyen arkadaşlarıma tavsiyemdir :)


3.

MAN FROM THE STARS

SBS ve yine fantastik türde bir dizisi :) Dizi gerek başrol oyuncularıyla gerek senaryosuyla beni ekrana kilitlemiş, final haftamda bile kendini bana izletmişti. 400 Yıl önce dünyaya adımını atan uzaylı başrolümüz yüzyıllardır burada yaşamakta ve çeşitli kimliklere sahip olmaktadır. Ülkenin en ünlü oyuncusu Cheon Song Yi uzaylımızın yan dairesine taşınınca hayatı tamamen değişir ve kendini birden Cheon Song Yi'nin koruyucu meleği olarak bulur.


Dizide Do Min Joon'dan başka kalbimi çalan isim de Hui Kyung karakteri ile Park Hae Jin idi. Senarist öyle sıcak öyle içten bir aşık ortaya çıkarmış ki bir ara Do Min Joon gezegenine geri dönse de kız sana kalsa be oppa diye içimden geçirmedim değil.


Dizinin başka bir oyuncusu da yüzyılın piskopatı Jae Kyung idi. Bir insan ruh hastası olmak ancak bu kadar yakışabilirdi. İzlerken oturduğum yerde ben gerildim. Sen nasıl oynadın o rolü :D


2.

GU FAMILY BOOK


Tabiki de en sevdiğim oppam biricik Lee Seung Gi'min dizisi diye Gu Family Book'a torpil geçmedim :) Bu diziyi izlerken Lee Seung Gi'ye bu kadar aşık mıydım ben de hatırlamıyorum ama hala diziyi ne zaman hatırlasam tüylerim diken diken olur. Diziyi sanırım toplamda 3 kere falan izledim. Ve her izleyişimde Wol Ryun'un Seo Hwa ile olan vedalaşması beni salya sümük ağlattı. Spoiler vermemek için ayrıntıya giremiyorum ama gerçekten hiçbir karşılık beklemeksizin aşk görmek istiyorsanız Wol Ryung'a bakabilirsiniz. Dizinin konusundan bahsedecek olursam: babasına arkadaşı tarafından iftira atılan Seo Hwa bir gisaeng ( Joseon dönemlerindeki hayat kadınlarının olduğu evler) evine satılır. Ordan kaçar ve ormanda umudunu kaybettiği bir anda karşısına efsanevi yaratık, orman koruyucusu Wol Ryung çıkar. Wol Ryung onu kurtarır ve kendi yaşadığı ay ışığı mağarasına götürür. Wol Ryung 100 yıllık yaşamı boyunca ilk kez aşık olmuştur ve aşık olduğu kadın için insan olmaya karar verir. Seo Hwa'nın ise Wol Ryung'un gerçek kimliğinden haberi yoktur. Bu ikilinin acı dolu kaderi çocukları Choi Kang Chi'nin de peşini bırakmayacaktır.


Gözleriyle gülebilen adam Choi Jin Hyuk aslen bu dizi ile şöhreti kazanmıştır. Bu dizinin hemen sonrasında Heirs, Emergency Couple, Fated to Love You gibi dizilerde oynama şansı elde etti.


Dizinin esas kızı Yeo Wol karakterini oynayan Bae Suzy. Suzy'i daha öncesinde Big ve Dream High dizilerinde izledim ve o şımarık kız imajından bu dizide sıyrılmış olması çok hoşuma gitti. Ama bu fotoğraf pek de hoşuma gitmedi :(


Kurban olduğum Seung Gi, dizide Choi Kang Chi rolünde. Adam tarihi dizideyim falan dememiş aynı bildiğimiz Seung Gi gibi oynamış. 


1.

A GENTLEMANS DIGNITY


Zirvedeki isim yıllardır bende değişmedi çingular. Gerek senaryosu, gerek replikleri, gerek oyuncu kadrosuyla her zaman favorim olan A Gentlemans Dignity listede 1 numarada. Birçoğunuz bu diziyi de izlemiştir sanıyorum. İzlemeyenler de oyuncuların yaşlı olmasından dolayı ertelemiştir bence. Ben de ilk başta önyargıyla yaklaştım bu diziye. Ama sanki ilk kez kore dizisi izliyor gibi başından sadece zaruri ihtiyaçlarım için kalktım kkk. Dizinin tüm bölümlerinin başında kısa kısa videolar yayınlamışlar çok da güzel olmuş. Her bölüm bittikten sonra yeni bölümün başındaki kısa videoyu sabırsızlıkla açtım. Senarist bu dizide döktürmüş resmen. Dizinin senaristi Secret Garden dizisinin de senaristi olan Kim Eun Sook. Dizi ülkemizde de Kiraz Mevsimi dizisi olarak uyarlandı ama her Türk yapımı dizide olduğu gibi konudan sapmış durumdalar. Ama ilk bölümlerde çok büyük benzerlikler vardı.


F44 tüm şirinlikleriyle sizleri etkiliyor. Boys Over Flowers'ın F4'üne taş çıkarırlar bence :)


Kırmızı iplik meselesi dizinin en güzel olayıydı. İzlediğim kore dizileri arasında da en romantik adam Kim Do Jin oldu. Zaten Jang Dong Gun Kore'nin en ünlü aktörlerinden biri. İzlediğim birçok dizide Jang Dong Gun ismi geçti.


REHBERİN YORUMU

Çingularım.. Benim favori top10 listem bu şekilde. Listede daha çok Romantik Komedi türüne yer verdim. Artık klişe olmuş herkesin zaten izlemiş bulunduğu dizileri de eklemedim. Daha başka tavsiyelere veya yardıma ihtiyacınız olursa rehberiniz her zaman seve seve yardımcı olmaya hazır :) Dizi sayısı fazla olduğu için çok fazla görsele de yer veremedim. Ama facebook sayfamızda daha fazla replik paylaşmaya çalışacağım. Facebook adresimizi de buradan ziyaret edebilirsiniz :)  Bana ulaşabilir ve birbirimize destek verebiliriz. Sizleri çok çok öpüyor şimdiden iyi seyirler diliyorum :)













































58 yorum:

  1. Zaten dizi zevkimin hemen hemen %90 uyduğu birisin :) listede de hala vakit bulup izleyemediğim bi tek Modern Farmer kaldı :) empresski fated to love you agd secret garden. Gerçekten hepsi özenle seçilmiş en güzel diziler :) bu sayfaya bakıp bunları izlemeden geçmeyin derim diğer arkadaşlara da ^^

    YanıtlaSil
  2. Nice guy izlediniz mi o nasil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Nice Guy dizisini izlemiştim. Dizi oyuncular açısından çok güzel. Benim oppalarımdan biri olan Song Joong Ki başrolde. Lee Kwang Soo, Moon Chae Won da kadrodo. Tür olarak biraz aşk, ihanet ve intikam üzerine kurulmuş bir senaryosu var. Dizi zaten Fox Tv de Günahkar adıyla uyarlandı ama kaldırıldı. Aslında saran bir konusu var ama bir müddet sonra gereksiz uzatılmış geldi bana. Biraz klişeleşti senaryo sonradan. Ama çok kötü sakın izleme diyebileceğim bir dizi de değil hani. Aradığın entrikalarla dolu bir aşk ise izleyebilirsin bence :)

      Sil
  3. gerçekten çok güzel yorumlamışsın eline sağlık :) benim eeennn sevdiğim dizilerim hep listende var (1-2-3-5-8-9) diğerlerini izlemedim ama eminim onlarda güzeldir dizi zevkimiz benziyor sanırım :) :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu sıralar izleyecek dizi sıkıntısı çekiyorum gerçekten. Çünkü artık bu listedekiler gibi güzel diziler ortada yok :( Eğer zevklerimiz aynıysa kesinlikle sıradan izlemelisin vakit buldukça :) Yorum için teşekkürler ^-^

      Sil
  4. Listene bayıldım :) aralarında hala izlememiş olduklarım var fırsat buldukça izliycem artık .. gerçekten harika yorumlamıssın yeni dizi yorumlarını bekliyor olacagım rehber unni fighting :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler ^^ izledikçe daha çok dizi anlatacağım bekleyin beni ahahah :D fighting !!

      Sil
  5. bence kesinlikle empress ki birinci olmalıydı çünkü müthiş bir dizi herkese tavsiye ederim.ah peeha pehaaa ay çok tatlı ya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçekten bayılarak izlediğim bir diziydi haklısın pehaa on numaraydı ama uzun olması belki de önüne geçen diziler açısından dezavantaj olmuş olabilir. Kesinlikle bu listedeki her diziyi ayrı ayrı, ama ilk 5 diziyi özellikle tavsiye ediyorum :) Yorum için teşekkürler :)

      Sil
  6. Asıl ben liste için teşekkür ederim.10. ve 4. hariç hepsini izledim ve hepsi çok beğendiklerimdir.Aslında şu aralar dizi arıyorum da listedekiler dışında çok beğendiğin diziler tavsiye eder misin?(şimdiden çok teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogda tanıttığım diğer dizilere göz atabilirsin sensory couple ve she was pretty beğendiğim dizilerdi geçtiğimiz yıl :) Şu aralar answer me 1988 tavsiye edebilirim yakında tanıtım yazısını da ekleyeceğim :)

      Sil
    2. She was pretty'i ve sensory couple'yi izlemiştim.Şimdi de tavsiyenle reply 1988 izledim ve bayıldım çok etkilendim.Tek beğenmediğim taraf kızın evlendiği kişi diğeri olmalıydı bi tek buna üzüldüm ama yine de çok komikti ve insan her bölümünden bi ders çıkartıyordu.Tavsiyen için çok teşekkür ederim rehber unni:D

      Sil
    3. Ooo baya hızlı çıktın :) çok yakında answer me 1988 tanıtım yazımı paylaşacağım onun altında daha detaylı bir değerlendirme yaparız :) Yorum için ben teşekkür ediyorum :)

      Sil
  7. gu family book un etkisinden çıkamama gibi bir sorunum vardı 3 kere filan izledim ama iflah olamadım derken bir de başıma FATED TO LOVE YOU çıktıııı.. bu nasıl güzel bir dizi bu nasıl güzel adam.. lee gun karakteri beni kuşkusuz kendine aşık etti :)) adamın etkisinden çıkamıyorum help meeeeeee... :))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana beni hatırlattın :D Ben sadece wol ryung gözükse bile salya sümük ağlıyordum sonra Fated to Love You da aynı olur dedim ama Lee Gun sağolsun diğer adamı gözüm görmedi bile :( Adam oynamamış yaşamış o dramı :( Yorumun için teşekkürler :)

      Sil
    2. bende wol ryung var kafasıyla başlamış ve ardın da Allah ım bana nolur lee gun gibi sevecen ve seven bir koca nasip et dualıyla bitirmiştim diziyi ve hala o etki sürüyor :)) rica ederim sadece öyle güzel yazmışsın ki yazıyı kendimi engelleyemedim :)

      Sil
    3. Acayip gaza geldim bak yorumunla yarına yeni bi yazı yazarım artık :D

      Sil
    4. yazmalısın tabiki :) büyük mutlulukla okuruz bizlerdee :D

      Sil
  8. Merhaba arkadaslar bende Guney Kore'de yasiyorum ve yeni bir blog actim buradaki yasam hakkinda yazilar paylasacagim sizinde merak ettiginiz Kore hakkindaki sorulari blogumda yanitlayabilirim.

    http://rotasizseyahat.blogspot.kr/

    YanıtlaSil
  9. Merhaba arkadaslar bende Guney Kore'de yasiyorum ve yeni bir blog actim buradaki yasam hakkinda yazilar paylasacagim sizinde merak ettiginiz Kore hakkindaki sorulari blogumda yanitlayabilirim.

    http://rotasizseyahat.blogspot.kr/

    YanıtlaSil
  10. Empress ki diyorum başka birşey demiyorum
    Gelmiş geçmiş en iyi dizi ve ne tür dizi arıyorsanız hepsini içeren bir dizi..
    Mutlaka izleyin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bölüm sayısı fazla olmasına rağmen soluksuz izledim ben de. Yorum için teşekkürler :)

      Sil
  11. Gentleman's Dignity gerçekten de izlediğim en güzel diziydi. Tarih dizilerini pek sevmiyorum listeden Fated to Love You ilgimi çekti böyle yazıların devamını bekleriz yokluk çektiğim şu zamanlarda gerçekten yardımcı oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu listedeki dizileri tekrar tekrar izledim eğer halen izlemediklerin varsa sıradan başla derim :)

      Sil
  12. ben daha bunların 3 ünü izledim yazda geldi artık tek tek izlerim teşekkürler burayı yeni keşfettim ve keşke daha önce keşfetseymişim dedim çok güzel öneriler var gerçekten dizi bulmakta zorlanıyodum çok iyi oldu <3 <3 <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle bu yaz listeyi bitir derim :) keşke daha çok yazabilsem ama çok yoğunum yazacak vakit bulamıyorum :( güzel yorumların için çok teşekkür ederim :)

      Sil
  13. Bana en sevdiğin romantik komedi dizisini söyler misin gerçekten güzel bi senaryosu olan şuan a gentlemans dignity i izliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En sevdiğim tabiki a gentlemans digty :) Onun haricinde fated to love you, bride of the century, secret garden, greatest love, sensory couple romantik komedi tarzında severek izlediğim dizilerdir :)

      Sil
  14. bence yaban çiçeği de olmalıydı. bana göre çok güzel bi diziydi herkese tavsiye ederim.. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bof tan bahsediyorsun sanırım çoğunluk zaten izlemiştir diye o tarz dizileri eklememiştim ben de :)

      Sil
  15. unni ben de bi blok açmak istiyorum nasıl yapabilirim acaba nasıl yapıldığını bilmiyorum lütfen yardımcı olun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog açma konusunda yardımcı olabilir miyim emin değilim ben de hala yeterli değilim bu konuda internette yazılan yazılar var yeni başlayanlar için onları okuyabilirsin ilk başta ben öyle yapmıştım :)

      Sil
  16. rehberim, unnim, üstteki gül ünni gibi bende blok açmak istiyorum lütfen banada anlatın lütfennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yardımcı olmayı isterdim ama dediğim gibi ben de pek anlamıyorum bi hesapla açtım sonra kurcalaya kurcalaya bişeyler buldum hala zorlanıyorum kullanırken malesef :(

      Sil
  17. kore hayranı3 Temmuz 2016 12:38

    seul`e gelmek isteyennnn (haydi millet seul`e gidelim)

    YanıtlaSil
  18. kore hayranı3 Temmuz 2016 12:39

    biletler benden

    YanıtlaSil
  19. ya kızın yuzunde yaralar var maske takıyor lösemilerin taktığından oglan var buna yaklaşmaya çalışıyor güldürmeye çalışıyor ismini bilen var mııııııı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. acill cevaplar mısın?

      Sil
    2. Hiç tanıdık gelmedi kore dizisi olduğuna emin misiniz 😕

      Sil
  20. Orange marmalade ve personal taste nasıl izlediysen tabi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Personal taste ilk izlediğim kore dizisiydi. O zamanlar başında sabahlıyor her sahneyi tekrar tekrar izliyordum. Ama yeni başlamanın verdiği heyecanla igili bir durumdu bence. Yoksa çok daha kaliteli yapımlar var. Yani vakit geçirmelik izlenebilir. Ama orange marmalade izlemedim malesef.

      Sil
  21. pinokyo ve the heirs yazmamana çokşaşırdım :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pinokyo fena değildi ama the heirs beni hayal kırıklığına uğratan dizilerdendir 😔

      Sil
  22. Şuan Gentlemen's dignity'e başlıyorum :)Kocaman teşekkürler!!!!!!!!!! :))))

    YanıtlaSil
  23. Üzgünüm ama hotel king'i göremedim. Listedekilerin çoğu hotel king'in yanında dizi gibi bile kalmıyor. (Empress ki ve gu family book favorilerimden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O sizin tercihiniz tabi benim tercih listem bu şekilde :)

      Sil
  24. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  25. Blogunuzu büyük bir ilgiyle takip ediyorum. Paylaşımlarınız ve tasarımınız harika. Yayın hayatınızda başarılar dilerim.

    Bu arada birbirinden güzel yerli diziler için online dizi sitemize bekleriz. Türkiye'nin en sevilen tv programlarını ücretsiz yayınlıyoruz. Tek parça dizi videoları izlemek için lütfen web sitemizi ziyaret ediniz.

    ▶ canlidizihdizle.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  26. THE LEGEND OF THE BLUE SEA bu diziyide tavsiye ederim çok severek izledim. başroller süper :) listen gerçekten cok iyi tebrik ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Listeyi yayınladığımda o dizi piyasada yoktu henüz :) Olsaydı kesin eklerdim ama :) Yorum için teşekkürler

      Sil
  27. A gentleman dignity harikaydı yaa. Keşke bir 2. sezonu da olsaydı izlenirdi yani :) Empress ki'nin methini çok duymuştum ama bir türlü fırsat bulamadım izlemeye. Hatırladım burada görünce. En kısa zamanda izlemek dileğiyle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım beğenirsiniz izleyince :)) yorum için teşekkürler :)

      Sil
  28. Aynen ya man from the stars ın Jae Kyung u harika bir kötü olmuştu ayy düşündükçe geriliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kore dizi tarihinin en sayko karakterlerinden biriydi :D

      Sil
  29. selam :))) bloguma beklerim efeniiim :)) birkoreikiben.wordpress.com

    YanıtlaSil